Pages

Banner 468 x 60px

10 Temmuz 2015 Cuma

Farmasi Makyaj Önerileri

0 yorum


Farmasi Makyaj ÖnerileriFarmasi ile yüz şekline göre makyaj.
FONDÖTEN
Mutlaka temizlenmiş, nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır. Nemli pamuk veya ufak nemli bir süngerle sürülmeli.
Sünger her kullanıştan sonra sabun ile yıkanmalı ve kurutulmalıdır.
Aydınlık bir yerde yapılmalı; Gündüz makyajı; gün ışığında, gece makyajı; iyi aydınlatılmış bir yerde yapılmalıdır. Saç dipleri ile yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı.
Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalıdır. Seçilen fondöten yüz ile aynı renk olmalıdır.
İnce bir tabaka halinde sürülmeli, sonuç doğal görünümlü olmalıdır.

PUDRA

Pudra, Fondöten üzerine sürülecek ise pudranın şeffaf olanları tercih edilmelidir. Tek başına kullanılacak ise ten rengine uygun olan renk  (mutlaka yüzünüzün bir yerinde önceden deneyiniz) tercih edilmelidir.
Büyük pudra fırçası ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Fırça, yüzdeki ince tüylerin çıkış yönünde kullanmalıdır.

GÖZ

Toz farlar, kullanmı ve dayanıklılık açısından daha çok tavsiye edilir. Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmelidir.
Açık renkli far gözkapağına sürüldükten sonra, şekillendirme amaçlı gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürünüz.
Gözlerinizin renginde far sürmek her zaman çok iyi sonuç vermez.
Örneğin mavi gözlere, mavi far yerine açık – koyu gri, pembe kombinasyonları çok uygun olur.
Siz, kendi renginizi deneyerek bulmalısınız.
Gözleri daha büyük göstermek isterseniz kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince bir hat çekmeli, göz ucundan da biraz taşırmalısınız.
Alt kipriklerin diplerine de ince bir hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Gözleriniz birbirine yakın ise gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirgenleştirmelisiniz.
Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise gözpınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz.
RİMEL (MASKARA)
Siyah veya koyu kahverengi rimel sürerek gözlerinizi daha büyük ve anlamlı gösterebilirsiniz. Rimel sürerken başı hafifçe kaldırıp aynaya bakarken boyamak göz çevresine bulaştırmamak açısından iyi bir tekniktir.
Üst kirpikte aşağıdan yukarı doğru maskarayı sürmek topaklanmayı önler.
KAŞLAR
Kaşları yüze en uygun şekilde şekillendirmek için elinize uzun bir çubuk veya kalem vs. alıp ayna karşısına geçin; Çubuğu burun deliğinin yanından ve göz pınarından geçecek şekilde dik tutun. Kaşınız çubuğun gösterdiği noktadan başlamalıdır.
Çubuğu burun deliğinin yanından kaldırmadan (gözeleriniz karşıya bakarken) gözbebeğinin üzerinden çapraz olarak uzatın. Çubuğun gösterdiği nokta kaşınızın ideal kavis noktasıdır.
Çubuğu burun deliğinin yanından kaldırmadan gözün kuyruğundan geçecek şekilde uzatın. Çubuğun gösterdiği nokta kaşın ideal bitiş noktasıdır.
Kaşınızı alırken, tüylerin çıkış yönüne doğru çekmeye dikkat etmelisiniz.
Makyaj ensasında ufak bir kaş fırçası ile kaşlarınızı fırçalayıp şekillendirmeyi ihmal etmeyiniz.
Eğer kaşta düzeltme yapılacak ise; koyu kahverengi veya füme renkli bir kaş kalemi ile önce ince ince küçük çizgiler halinde boyayıp, sonra fırça ile dağıtın.

ALLIK

Yüze daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilmek için allık sürmelisiniz.
Allık fırçası yumuşak ve uzun tüylü olmalı, sık sık yıkanmalıdır.
Allığın rengi ten rengine uygun olarak pembemsi veya toprak tonlarında olmalıdır.
Allık asla bir leke gibi durmamalı, çok hafif kullanılmalı, fırça bastırılmadan hafifçe değdirilerek sürülmelidir. Gece makyajında kullanılan allık biraz daha koyu olabilir.
Ancak çok iyi dağıtılmalıdır.
Örneğin; Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürülmelidir. Köşeli bir yüzde; elmacık kemiklerin üzerine ve çenenin alt – yan sınırına allık sürülürse yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabilir.
Yazın yüzü güneşten bronzlaştığında her zaman kullanılandan daha koyu bir allıkla yüzünüze ışıltı katmalısınız.
DUDAK
Dudaklara dudak renginin bir ton koyusu ile çerçeve yapılıp içi yalnızca parlatıcı şeffaf bir ruj ile boyanarak kullanabilirsiniz veya yüzünüze fondöten sürerken biraz da dudaklara sürerek renk farkını azaltır, makyaja hazırlarsanız.
Kullanacağınız rujun bir ton koyusu ile çerçeve yapıp içini ruj ile doldurarak daha kalıcı bir makyaj elde edersiniz. Dudak makyajında şekil çok önemlidir.
Dudaklar ince ise; Fondötenlenen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtarak hattın keskinliği azaltılır.
Daha sonra dudak kalemi ile çerçeve çizilir ve içi uygun renk ruj ile boyanır.
Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir. Şimdi gözlerimizi ortaya çıkartacak, daha manalı gösterecek birşeyler yapalım…
Süngerli far fırçanıza biraz toz far alın.
Fazlasını hafifçe üfleyerek atın ve gözkapaklarınıza nazikçe uygulayın.
Daha sonra farınızın birkaç ton daha koyusu ile gözün şakağa yakın ucundan başlayarak bir bölge yapın.
Bunun için, fırçanızı göz ve kaş arasındaki çukur olan bölgede hafifçe dokundurun. Ucu inceltilmiş yumuşak bir göz kalemi ile gözkapağının üstüne, kirpiklerin hemen dibine ince bir hat çekin. Gözün ucunda bu hattı hafifçe dışarı, şakağa doğru uzatın.
Alt kirpik diplerine de ince bir hat çekin ve pamuklu çubukla hafifçe dağıtın. Daha sonra kirpiklerinizi bol bol rimelleyin.
Yüze sağlıklı, ışıklı bir görünüm vermek için allık kullanılmalı.
Büyük, yumuşak bir allık fırçasına biraz ton allık alın.
Fırçayı yüzünüze bastırmadan, son derece hafif değdirerek şakaklara doğru sürünüz.
Amaç yüzünüzde doğal bir görünüm yaratmaktır.
Allığın çok ama çok az kullanılması, iyice dağıtılması ve hafifçe renklendirmesi çok önemlidir.
Dudaklarınıza renksiz veya renkli bir ruj sürerek makyajınızı tamamlamalısınız.
Bunun için de önce bir dudak kalemi ile hem dudak kusurlarını düzeltmek, hem de dudağın çevresini belirterek rujun daha düzgün sürülmesini sağlamalısınız.
YÜZ ŞEKLİNE GÖRE MAKYAJ
Yüz şekline göre makyaj yaparken küçük hilelerle, güzel yerlerinizi daha çekici bir hale getirmek elinizde…
Oval Yüz Şekline Göre Makyaj
Oval yüz için düzeltme gerektirmeyen tek yüz şekli denebilir. En ideal yüz şekli olan oval yüz, yanaklarda genişleyip çenede incelir.
Diğer yüz şekillerine yapılan müdahaleler bile oval yüze yaklaştırmak içindir.
Bu yüz şekline makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken tek husus köşeli çizgilerden kaçınmaktırve çizgiler olabildiğince yuvarlak uygulanmalıdır.
Yuvarlak Yüz Şekline Göre Makyaj
Bu yüz şeklinde özellikle çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. İlk önce yüze ten renginde fondöten uygulanır.
Daha sonra 1.5 – 2 ton koyusu ile geriye çekilerek görüntüsünü yumuşatmak istediğiniz kısımlar gölgelenir. Yüzün alt bölümünde kulak kenarından başlayarak alnın iki tarafına gölgelemeler yapılır.
Alt kısım da ise, kulağın yüze bitişik olduğu yerden çeneye doğru kavisli gölge yapılır.
Sonraki işlem kulak memesinden başlayarak, yanak çukurundan buruna doğru kavisli bir gölge yapılır.
Bu elmacık kemikleri belirginleştirip yüze daha anlamlı bir ifade katılmasını sağlar.
Yuvarlak yüzlerde allık elmacık kemiği üzerinden yanlara doğru, aşağı bölümde ise yanak çukurunda bir üçgen oluşturacak biçimde sürülür. Y
uvarlak yüzlerde dikkatin orta bölgeye çekilmesi gerekir.
Bunun için canlı ve parlak rujlar tercih edilmelidir.
Ayrıca gözler ve kaşlarda çekik boyanmalıdır.
Kare Yüz Şekline Göre Makyaj
Kare yüzlerde keskin ifadeyi ortadan kaldırmak ve yumuşak bir ifade kazandırmak için dikkat yüzün orta bölümüne çekilmeli bunun için de canlı renkler kullanılmalıdır.
Öncelikle yüze ten renginde fondöten uygulanır, daha sonra 1- 2 ton koyusu ile saç diplerinden başlayarak şakaklara doğru kavisli bir bölge yapılır.
Alt kısımda ise kulağın üst kısmından çeneye doğru inen yay şeklinde gölge yapılmalıdır.
Ayrıca gözün dış kısmına uç yanak kemiği üzerine ve çeneye aydınlatıcı uygulanmalıdır. Dudaklarda canlı rujlar tercih edilir ve allık da yuvarlak yüzlerdeki gibi üçgen uygulanır.
Uzun Yüz Şekline Göre Makyaj
Uzun yüzlerde daha canlı ve derin bir ifade elde edebilmek için öncelikle yüzdeki düz görüntüyü gidermek gerekir. Her zamanki gibi yüze ten renginde fondöten uygulanır.
Özellikle alın ve çene bölümü yatay bir şekilde 1-2 ton koyu fondöten kullanılarak gölgelenir. Allık elmacık kemiğinden kulağa doğru yatay bir şekilde sürülür.
Gözlerde de çekik makyajlar daha iyi sonuç verecektir.
Ayrıca alın bölgesine bırakılan perçem ve kahküllerde, uzun yüzlerde hoş bir görüntü sağlanmasına yardımcı olacaktır.
Uzun yüzlerde boyama ve gölgeleme işlemlerinin genelde yatay uygulanmasının sebebi yüze enine doğru çekilmiş bir görüntü vermek içindir.
Üçgen Yüz Şekline Göre Makyaj
Düz Üçgen Yüz Şekline Göre Makyaj: Düz üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniştir. Dolayısı ile alın bölümünü artaya çıkarmak gerekir.
Bunun için açık renkli fondöten kullanarak alın bölümü aydınlatılırken özellikle göz kenarı ve şakaklarda unutulmamalıdır.
Çene bölümünde ise koyu fondötenle geri çekilerek gölgelenmelidir. Gölgeler çene altından boyuna doğru devam edip iyice dağılmalıdır.
Allık elmacık kemiği üzerinde yuvarlak şekilde uygulanır. Kesinlikle köşeli hatlar yapılmamalıdır. Alın dar olduğu için kaşlar ve gözler birbirine uzak ifade verecek şekilde boyanmalıdır.
Ters Üçgen Yüz Şekline Göre Makyaj:
Bu yüz şeklinde alın bölümü geniş, çene bölümü dardır.
Dolayısıyla alın bölgesini daraltıp, çene kemiklerini daha belirgin hale getirmek gerekir. Belirgin hale getirmek istediğimiz yerleri açık renk fondöten ile aydınlatabiliriz.
Alın koyu renkli fondötenle her iki yanına gölgeleme yapılarak daraltıldıktan sonra belirgin ve göze çarpan görüntüsü dengelenmiş olur.
Alın geniş olduğu için gözler ve kaşlar birbirine yakın ifade verecek şekilde boyanır.
Allık elmacık kemiği üzerinden ve gözün uç bölümüne doğru elips şeklinde boyanır.
Köşeli Yüz Şekline Göre Makyaj:
Köşeli yüzlerde kare yüzlerdekine benzer sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin ve yumuşak bir ifade verebilmek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir.
Bunun için koyu renk fondötenle gölgelemeler yapılır.
Ortaya çıkması istenilen bölümlerde açık renk fondötenle aydınlatılır.
Kaşlara yuvarlak bir form verilmesi yüzü yumuşatacaktır.
Ruj uygulanırken alt dudağa daha ensiz,üst dudağa ise daha dolgun gözükecek şekilde sürülür. Allık elmacık kemilerine yuvarlak hareketlerle uygulanır.
Köşeli yüzlerde elmacık kemikleri çıkık ise gölgeleme yapılarak daha yumuşak bir ifade verilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder